Vermissing

Je dier wordt vermist. Dat is verschrikkelijk! Al die onzekerheid. Waar is mijn dier? Leeft hij of zij nog? Heeft mijn dier pijn? Het liefst wil je dat je dier zo snel mogelijk weer veilig thuis komt. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei middelen als Social Media of organisaties als Amivedi waardoor de kans groot is, dat je dier weer heel snel gevonden wordt. Toch gebeurd het soms ook niet. Op dat moment kan je overwegen om een dierentolk in te zetten.

Vaak is je dier weggegaan om onverklaarbare reden. Je dier loopt uit nieuwsgierigheid een ruimte binnen en deze wordt afgesloten terwijl je dier nog binnen zit. Je dier wordt opgejaagd door iets of iemand en kan de weg niet meer terugvinden naar huis. In het ergste geval is je dier aangereden of buitenshuis gestorven zonder dat je er bij was. In bijna alle gevallen is het moeilijk om je dier terug te vinden, maar zeker niet onmogelijk.

Contacten met dieren die vermist zijn geven vaak een ander resultaat dan contacten met dieren die (veilig) thuis zijn. Vermiste dieren willen soms geen contact of creëren een dwaalspoor omdat ze niet gevonden willen worden. Soms zijn de dieren enorm angstig of hebben ze stress, waardoor ze niet duidelijk meer kunnen communiceren. Het blijft dus lastig om heldere en concrete informatie te ontvangen.

Let wel! Elke vermissing is anders en daarmee is ook elke uitkomst anders. Ik doe geen beloftes en geef geen garanties, maar ik doe wel mijn uiterste best in dit toch wel intensieve zoekwerk. Tijdens het zoeken zal ik veelvuldig contact met zowel het dier als de mens hebben.  De terugkoppeling aan de mens zal ik hoofdzakelijk via whatsapp of telefonisch doen.